Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata

de miremirc in Prajituri, 28 Mai 2011 | 34801 vizualizari

 

INGREDIENTE

Bezea cocos :

  • 8 albusuri
  • 350 g zahar
  • 350 g cocos

Crema ciocolata :

  • 200 g ciocolata milka dessert
  • 2 lg cacao
  • 2lg ness
  • 4 lg zahar
  • 80 g unt
  • 8 lg lapte

Crema vanilie :

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 lg zahar
  • 300 ml frisca lichida

Decor :

  • ciocolata neagra rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata:

 Pentru bezea de cocos : mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste tot zaharul, iar la final turnam nuca de cocos si amestecam cu o lingura de lemn.

  Turnam compozitia obtinuta intr-o tava (25*38cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie pentru copt si o dam la cuptor pentru cca 20 minute.

Pentru crema de ciocolata : punem pe baie de aburi, intr-o craticioara, toate ingredientele si amestecam pana se omogenizeaza; lasam glazura obtinuta sa se raceasca si apoi o intindem peste bezea .

  Pentru crema de vanilie : fierbem budincile de vanilie cu 700 ml lapte, adaugam zaharul si zaharul vanilat si lasam sa se raceasca complet.

  Batem frisca si o incorporam in budinca de vanilie.

 Asamblare : bezea cocos - crema de ciocolata - crema de vanilie - ciocolata rasa.

 O prajitura suuper suuper buna ! merita incercata! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Krem a la krem cu mascarpone