Va trimit o reteta de prajitura foarte racoritoare si ffff buna, atat ca si aspect cat si la gust, zice Dana.
Ingrediente pentru o tava mare, adica cam 50-60 portii.
Se curata merele , se taie in 4 bucati si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, peste mere presaranduse zaharul si zaharul vanilat, apoi margarina taiata fulgisori. Se introduce la cuptor la 180 grade, cuptorul gata incalzit.
La blat, se amesteca albusurile cu 6 linguri de apa si se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu bicarbonatul.
Cand este gata de batut blatul se scoate tava din cuptor se toarna jumate din blat peste mere, se adauga visine peste jumatatea de compozitie de blat, si peste se pune restul de compozitie de blat, care dupa preferinta se poate colora cu 1 lingura de cacao.
Se baga iar la cuptor la 180 grade cam 40 minute. Dupa ce se scoate din cuptor se rastoarna pe un platou si se lasa la racit.
Dupa aceea se pune crema/budinca care asa calduta se pune peste mere.
Dupa racire se pune peste crema un start din 200 ml frisca lichida, si dupoa preferinte ornam cu fructe. Eu am ales kiwi, peste care am turnat un strat de tort gelle transparent preparat cf instructiunilor de pe plic.
Sper sa va placa!