Mi-au fost ramas niste albusuri de la melci, aveam cateva visine ratacite prin frigider si am zis sa fac o prajitura cu visine si ceva crema. Dupa ce a fost gata, am zis in gandul meu ca o sa ajunga aruncata prajitura asta. Si ....... surpriza, s-a mancat atat de repede ca nu-mi venea sa cred. Mi se mai intampla sa fac prajituri nu foarte reusite, dar sa se manance mai bine decat cele bibilite. Cu siguranta patiti si voi din astea!:P Sau numai eu? :)))
Pt. blat:
Crema:
Blatul: Intr-un bol se pun albusurile, cele doua oua si un praf de sare. Se mixeaza bine. Se adauga zaharul si se continua mixarea. Se pune alternativ uleiul si laptele. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt. Se toarna peste amestecul de oua, se amesteca la inceput pana se incorporeaza apoi se mixeaza pana se omogenizeaza. La final se adauga coaja rasa de lamaie.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza iar deasupra se aseaza visinele scurse. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 minute, pana trece testul scobitorii.
Crema: Faina se amesteca cu 150 ml lapte pana se dizolva. Restul de lapte se pune la fier impreuna cu zaharul. In momentul in care incepe sa fiarba, se toarna laptele cu faina si se amesteca continuu cu un tel sa nu faca cocoloase. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 8-10 minute, timp in care se amesteca sa nu se prinda de fund. Cand este gata, se ia de pe foc si se adauga untul. Se lasa sa se raceasca crema apoi se toarna siropul de visine si se amesteca.
Se scoate blatul pe o tava, se lasa sa se raceasca apoi se unge cu crema de lapte racita. Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Se poate presara deasupra ciocolata rasa.
2
Se poate prepara o crema de vanilie in locul celei cu lapte.