Prajitura asta cu bezea cred ca daca ar fi sa facem un sondaj,ar fi pe primul loc in topul preferintelor tuturor,daca nu,macar in top 3,desi eu nu am auzit pana acum pe cineva care sa nu o adore :) E o prajitura simpla as spune,dar foarte aromata si extrem de buna la gust,pe care eu o fac de cate ori am ocazia,cu tot felul de fructe,reteta de baza,ramanand aceeasi.
Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile impreuna cu zaharul le-am amestecat bine de tot pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit,am adaugat apoi uleiul,laptele,faina si praful de copt,am amestecat bine si aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu ulei si faina si am dat la copt.
Visinele le-am taiat marunt si le-am pus la foc impreuna cu zaharul si esenta de vanilie si le-am lasat pana cand zaharul s-a topit si zeama lasata de visine a scazut aproape complet,apoi le-am dat deoparte la racit.
Dupa ce blatul s-a copt putin mai bine de jumatate,am adaugat peste el visinele si albusele batute spuma tare cu zahar,am nivelat bezeaua si am dat din nou tava la copt pana cand bezeaua s-a rumenit usor deasupra.
Am scos apoi tava din cuptor si dupa ce prajitura s-a racit complet am portionat-o in cubulete si……
Pofta mare!