Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

de _Alina_ in Prajituri, 16 Mai 2013 | 5910 vizualizari

 

Azi se implineste 1 an de cand am intrat, timid ce-i drept, in aceasta comunitate cu oameni buni, frumosi, veseli si talentati care m-au primit cu bratele deschise. Toata stima si respectul pentru voi dragii mei! >:D< & :-*

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua medii
  • 4 oua mari
  • 255 g zahar tos
  • 235 g faina
  • 50 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • 250 g visine congelate
  • Glazura
  • 90 g ciocolata amaruie
  • 1 lgt ulei palmier
  • 30-40 ml cafea tare
  • Decor
  • coaja de la 2 portocale
  • 1 lg zahar + 3 lg de apa
  • felii de capsune
  • frunze de menta
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, cacao si ciocolata:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Separam albusurile de galbenusuri. 

3. Batem albusurile spuma cu 132 g de zahar pana cand acesta se dizolva complet.

4. Galbenusurile le batem cu 123 g zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul.

5. Amestecam cu ajutorul unei spatule, galbenusurile batute cu albusurile spuma.

6. Amestecam faina cu cacaoa si cu praful de copt, pastram doua linguri din amestec, iar restul il cernem in ouale batute putin cate putin si il incorporam cu miscari circulare, de jos in sus cu ajutorul spatulei/lingurii de lemn.

7. Visinele le dam prin amesteculd e faina si cacao dat deoparte si le incorppram in compozitie.

8. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile 36 x36 cm si introducem in cuptorul preincalzit la timp de 45 min. Verificati cu o scobitoare, daca iese curata atunci prajitura e coapta.

9. Scoatem, lasam la racit si apoi taiem in patrate de 6x6 cm.

10. Glazura o preparam astfel : intr-un vas punem ciocolata uleiul de palmier si cafeaua si topim la foc mic amestecand continuu. Cat este inca fierbinte glazuram fiecare bucata.

11. Pentru decor taiem fasii subtiri din coaja de portocala cu ajutorul unui curatator de legume. Punem apa si zaharul la fiert, iar cand dau in clocot aruncam coajile de portocale, lasam 5 minute si apoi oprim focul. Scoatem cojile la scurs intr-o farfurie, iar apoi le putem utiliza la decor, punandu-le deasupra feliilor de capsune.  

 

TIPS-URI

1

In locul visinelor puteti folosi orice alt fruct proaspat, congelat sau deshidratat.

2

Dublati cantitatea de glazura pentru ca ajunge doar pentru jumatate de tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, cacao si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Excelent