Prajitura cu visine

de adriana65 in Prajituri, 24 Apr 2012 | 6918 vizualizari

 

Intenţia mea era să prepar un chec cu vişine din vişinată, dar parcă tot prăjitura cu cremă -i mai bună. Aşa am ajuns ca blatul de chec să - l acopăr cu o cremă şi să iasă această prăjitură.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 360 g făină
  • 175 g zahăr
  • 175 ml ulei
  • 175 ml lapte
  • 2 lungurițe praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingură cacao
  • 400 g vișine din vișinată

Pentru cremă:

  • 250 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 250 g unt
  • esență de rom
  • 200 g făină
  • 250 ml lapte

Pentru decor:

  • o glazură de ciocolată Dr. Otker
  • vișine
  • 50 g ciocolată albă topită
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Mai întâi se prepară crema: se pune la fiert 500 ml lapte cu zahăr. Se parat, într-un bol se amestecă cu telul 200 g făină cu 250 ml lapte (dacă laptele nu-i deajuns se mai poate adăuga puțin). Când laptele dă în clocot se pune amestecul de făină cu lapte și se fierbe până compoziția se îngroașă. Se ia de pe foc și se adaugă esența de rom apoi se pune la rece pentru 30 minute, acoperită cu o folie alimentară pentru a nu face crustă. Crema călduță se pune în vasul robotului, se adaugă untul rece și se bate până ce crema devine spumoasă. Se pune la rece până ce se va întrebuința.

Pentru blat se amestecă ouăle cu zahărul până devin spumoase. Se adaugă, în fir subțire, uleiul.

Făina, praful de copt, sare și cacaoa se amestecă într-un vas uscat.

La compoziția de ouă, se adaugă câte două linguri de făină alternând cu 3-4 linguri de lapte, până se termină ingredientele.

Compozișia se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt iar deasupra se pun vișinile scurse de zeamă și fără sâmburi. Tava se dă la cuptor 25-30 minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

Peste prăjitură se întinde crema uniform, iar deasupra se pune glazură de ciocolată.

Se ornează cu ciocolată albă topită și vișine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine si bezea