Prajitura cu visine

de MyFancyCake in Prajituri, 15 Aug 2011 | 5340 vizualizari

 

Prajitura cu visine, o reteta rapida si usoara, ce poate fi preparata si cu alte fructe

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de visine,
  • 500 gr faina,
  • 150 ml ulei,
  •  300 ml lapte,
  • 375 gr zahar pudra,
  • 6 oua,
  • sucul si coaja de la o lamaie,
  • sare, 1
  •  plic si jumatate praf de copt,
  • 3 plicuri vanilie,
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de gris pentru visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Preparare prajitura cu visine:

Visinele fara samburi le amestecam cu 5 linguri de zahar si le lasam 1 ora la frigider, apoi le punem intr-o sita si le lasam la scurs pana pregatim aluatul.

Pentru blat amestecam galbenusurile cu  praful de copt si le lasam 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute obtinem o crema cu mici bule de aer. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam bine. Adaugam usor uleiul (ca la maioneza), apoi coaja de lamaie, laptele si faina.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu sucul de lamaie. Apoi le incorporam usor in crema de galbenusuri. Amestecam cu grija de sus in jos prin rasturnare. Altfel blatul nu va fi pufos. Amestecam visinele scurse cu grisul.Intr-o tava 27 x 40 punem jumatate din compozitia de blat, visinele si acoperim cu restul de aluat.

Coacem in cuptorul incins la 170 grade Celsius timp de 35-40 de minute.

O prajitura cu visine delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti frantuzesti din albusuri Langues de chat