Am facut aceasta prajitura cu visine la cererea sotului meu, pentru ca ii aminteste de copilarie. Coca se aseamana putin cu cea de cozonac si este pufoasa si dulceaga. Contrasteaza placut cu visinele putin acrisoare.
Topeste drojdia cu 1 lingura de zahar in 100 ml de lapte caldut
Amesteca faina cu laptele, ouale si drojdia topita. Spre sfarsit pune sarea, 75 g de zahar si vanilia si framanta pana cand se formeaza o coca fina la atingere, moale si buna pentru a fi intinsa. Daca e prea dura, poti sa mai pui putin lapte.
Lasa coca 5-10 minute sa creasca. In acest timp incalzeste cuptorul la 180 C si unge o tava cu putin ulei.
Intinde coca in foaie subtire. Pe una din laturi pune visine si presara zahar
Ruleaza coca peste visine. Pune inca un rand de visine si presara generos cu zahar.
Ruleaza din nou si pune visine- zahar pana la sfarsit. Pune prajitura in tava si presara cu zahar pudra.
Coace 25 de minute, la 180 C. Scoate prajitura pe un gratar metalic si acoper-o cu un prosop de bucatarie, pana cand se raceste.
Prajitura se serveste presarata cu zahar pudra.