Prajitura cu urda,mere si ghimbir

de papabundetot in Prajituri, 5 Iul 2014 | 6335 vizualizari

 

Pentru ca am avut o saptamana grea si obositoare,pentru vineri seara nu cred ca gaseam un mod de relaxare mai bun decat preparand o delicioasa prajitura :) Ideea acestei prajituri mi-a venit dupa ce am primit ceva urda de casa,buna,naturala,grasa dar mie urda nu imi place deloc, in starea ei pura,asa ca imi parea rau sa o las sa se strice si asa am creat aceasta prajiturica care pana la urma a fost tare,tare buna si aromata :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 8 oua ( de casa)
  • 8 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 linguri ulei de masline
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 3 oua
  • 300 gr urda
  • 2 mere rase
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • coaja rasa de la o lamiaie
  • Pentru topping:
  • 2 mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 6 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda,mere si ghimbir:

Blat: Am separat galbenusurile de albus,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul,esenta,apoi am adaugat uleiul de masline,faina,praful de copt si ghimbirul macinat.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi le-am incorporat usor peste galbenusuri.

Am impartit aluatul in doua parti,o parte am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor la foc mic.Pana s-a copt primul blat,am pregatit crema prajiturii.

Crema:
Am spart cele 3 oua intr-un castron,le-am batut bine pana cand au facut spuma,am adaugat apoi peste ele urda,coaja de lamaie, 2 mere rase,2 lingurite de scortisoara si zaharul si am amestecat bine pana cand toate aromele s-au combinat.

Dupa ce blatul s-a copt mai mult de jumatate,am scos tava din cuptor,am pus deasupra blatului,crema mea de urda,am nivelat frumos,apoi am pus restul de aluat si am dat tava din nou la cuptor pana cand s-a copt frumos.

Dupa ce am scos prajitura din cuptor am presarat-o cu zahar pudra si am pregatit un topping de mere.

Topping: Am taiat cele 2 mere in felii subtiri si le-am pus intr-o tigaie la foc,am pus peste ele si zaharul,scortisoara si le-am lasat sa se caramelizeze frumos.Merele caramelizate fierbinti,le-am asezat peste prajitura din tava si am lasat apoi ca totul sa se raceasca complet.

Daca va plac aromele acestei prajituri,va recomand sa o incercati,e o prajitura usoara si pufoasa extrem de gustoasa

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda,mere si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda