Prajitura cu urda - Dukan

de Criss in Prajituri, 27 Iun 2014 | 13655 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -3 oua
  • -1 plic praf de budinca cu gust de ciocolata neagra
  • -2 linguri cu varf tarate de ovaz fin macinate
  • -1 iaurt activia 0,1 %
  • -3 linguri indulcitor pudra Clio
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -500 g urda
  • -250 g iaurt grecesc 0.2%
  • -1 plic gelatina
  • -esenta de lamaie
  • -4 linguri indulcitor pudra Clio
  • +
  • - visine optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda - Dukan:

Pentru blat, batem albusurile spuma tare, apoi adaugam indulcitorul, galbenusurile si iaurtul Activia. Amestecam bine cu mixerul, apoi lasam mixerul deoparte si adaugam prafurile (praful de budinca amestecat cu tarate si praf de copt). Amestecam cu o paleta sau o lingura usor, avand grija sa nu se lase compozitia. Turnam amestecul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si coacem blatul aproximativ 25-30 minute. Dupa ce s-a racit il taiem in doua foi pe cat se poate de egale :D

Se hidrateaza gelatina in putin lapte degresat.  Intr-un bol se amesteca urda cu iaurtul si indulcitorul. Se adauga esenta de vanilie sau de lamaie. Gelatina se topeste avand grija sa nu fiarba pentru a nu-si pierde proprietatile si se toarna in crema de branza. Se amesteca, sa rezulte o crema omogena.

In tava in care am copt blatul punem folie alimentara, apoi punem prima foaie de blat. Punem jumatate din crema, peste care punem din loc in loc visine fara samburi. Puteti renunta la visine si le puteti inlocui cu goji daca nu ati ajuns la consolidare. Se pune restul de crema, apoi a doua foaie de blat si se acopera cu folie alimentara.

Se pune tava in frigider minim doua ore sa se intareasca crema, dupa care se poate felia.

Un deliciu absolut!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda - Dukan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Criss 1

27.06.2014, 20:31

Rocsi, sa stii ca nici mie nu-mi placea urda, dar de cand tin dieta, multe s-au schimbat. Mai ales ca a trebuit sa renunt la destul de multe lucruri care imi placeau. Astfel ca am inceput sa inventez si sa adaptez anumite retete.

robert_b 1

02.07.2014, 21:18

Foarte bun!

Criss 1

03.07.2014, 05:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme cu vanilie si ciocolata Dukan