Tot am vazut la fete praji/placinta cu rubarba si habar nu aveam cum arata. Si am gasit in piata, am luat o legatura sa fac si eu sa vad cum e. Asa ca am luat reteta Ancutzei si am executat-o doar ca am pus si niste capsuni sa nu comenteze copiii ca e prea acra si nu vor sa manance. Nu a iesit la fel ca si aspect (mi s-au dus toate pe fundul prajiturii la copt), in schimb este foarte buna, se topeste blatul in gura. Multumesc Ancutza!
Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le mixam bine impreuna cu zaharul pana se albesc. Se adauga laptele si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se pune uleiul, se amesteca dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam bine.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina, iar deasupra punem rubarba (curatata, taiata bucatele si amestecata cu grisul) si capsunile taiate in felii mai mici.
Se da la cuptor la ~160 grade pt 15 minute.
Intre timp se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si zeama de lamaie. Dupa cele 15 minute, se scoate prajitura si se pune deasupra spuma.
Dam din nou la cuptor la foc mic pt aprox o ora (cand mijlocul prajiturii este gata) si spuma s-a aurit frumos. A iesit foarte buna.
Se serveste cu multa pofta!!!