Rubarba se spala,se trag aschiile,se curata si se taie in bucatele,de marimea dorita.(Se pastreaza 2 tije pentru sos).Se pun intr-un castron si se adauga peste ele 1 lingura de zahar brut.
Se freaca bine untul cu zaharul,sarea si vailia pana devine ca o spuma.Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile batute spuma tare si se amesteca incet de jos in sus.Se tapeteaza tava mare de placinta cu hartie pergament,si se toarna compozitia in ea si deasupra se pun bucatelele de rubarba scurse de suc.Se introduce tava la cuptor sa se coaca la 180gC(cuptorul trebuie incins inainte)pentru 20-25 de minute. Din cele 4 albusuri se prepara o bezea tare.
Albusurile se amesteca mai intii cu un praf de sare, pana devin spumoase. Zaharul se adauga in ploaie si se bat pina au o consistenta tare.Prajitura se scoate din cuptor si se adauga compozitia de bezea. Se mai da inca odata la cuptor pt. un timp de 20 minute.
Sosul:
Cele 2 tije pastrate se taie ,se pun intr-o craticioara cu 4 linguri de zahar si 2 linguri de apa.Se pune la foc mic sa fiarba 5-10 minute,se adauga pentru aroma si dulceaata 10 capsuni taiate in doua.Se lasa pe foc pana ce s-au inmuiat bine,apoi se paseaza cu blenderul pana devine o crema groasa.
Prajitura se serveste alaturi de acest sos putin acrisor.