Se pun ouale intr-un vas mai mare si se bat spuma cu putina sare, apoi adaugam zaharul si amestecam bine, apoi adaugam esentele, faina in ploaie, uleiul, laptele si praful de copt stins in zeama de la lamaie si pliculetele de zahar vanilat. Omogenizam bine.
Ungem tava cu ulei si turnam compozitia in tava, dar oprim 2-3 linguri din compozitie pentru amestecul cu cacaoa. Peste compozitia din tava taiem rahatul in cubulete mai mici si presaram deasupra, apoi adaugam deasupra si miezul de nuca, iar la final adaugam in mijlocul prajituri compozitia amestecata cu cele 2 linguri de cacao si ne jucam un pic cu furculita prin compozitie pentru a iesi prajitura marmorata frumos. Bagam prajitura la cuptor pentru 30 minute la 175 grade.
Pana se coace prajitura topim ciocolata pe baie de aburi la foc mic. Cand scoatem prajitura de la cuptor o lasam sa se raceasca si apoi turnam ciocolata (pt a glazura prajitura)
1
Prajitura o taiati inainte sa turnati glazura de ciocolata, si se serveste rece sa se intareasca glazura bine.