O prajitura tare buna si aromata. Am gasit reteta pe internet si mi-a tras cu ochiul, mai ales ca imi place nuca de cocos.
Se spala si se curata prunele de samburi. Se pun intr-un vas impreuna cu scortisoara si se lasa deoparte pana pregatim blatul.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si 200 g zahar adaugat treptat.
Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, zaharul vanilat si un praf de sare timp de 5 minute. Se adauga treptat uleiul si laptele caldut. Separat se amesteca faina cu nuca de cocos si praful de copt si se adauga la compozitia de galbenusuri. Se mixeaza pana la omogenizare. Albusurile batute spuma se incorporeaza usor cu o lingura de lemn in aluat. Se toarna intr-o tava tapetata cu ulei si faina si se toarna compozitia. Se aseaza prunele peste aluat dupa care se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Este gata cand trece testul cu scobitoarea.
Pofta buna!