Prajitura este facuta anul trecut, in octombrie, cand inca mai erau prune la piata.
Aluatul este compozitie de cozonac. Se incalzesc 120 ml lapte si se dizolva drojdia. Se inglobeaza 4 linguri de faina si 1 lingurita de zahar. Se lasa maiaua sa creasca la cald, cca 15 minute.
Se cerne faina ramasa, se adauga zaharul, sarea, untul, oul, coaja de lamaie si maiaua,
Se framanta, se acopera si se la sa la crescut intr-un loc cald si lipsit de curenti pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
Se intinde apoi in tava in care am pus hartie de copt ( la mine arde aragazul, de aceea intrebuintez tot timpul hartie de copt ), se taie prunele in doua si se presara zahar brun si scortisoara.
Pentru fulgi, se amesteca zaharul cu faina intr-un castron, adaugam vanilia si alunele maruntite la robot. Apoi punem untul si amestecam. Se da aluatul la rece 1 ora, astfel incat sa-l putem da pe razatoarea cu gauri mari.
Pentru decor, se presara fulgi de migdale. Se coace la foc mediu, in cuptorul incins, 30-40 minute. Se lasa la racit si se portioneaza.