Prajitura cu prune si fulgi crocanti

de Ela68 in Prajituri, 3 Iun 2013 | 3680 vizualizari

 

Prajitura este facuta anul trecut, in octombrie, cand inca mai erau prune la piata.

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 120 gr lapte
  • 25 gr drojdie
  • 400 gr faina
  • 75 gr zahar
  • 1 praf sare
  • 40 gr unt moale
  • 1 ou
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura :
  • 1 kg prune
  • scortisoara
  • zahar brun
  • Fulgi crocanti :
  • 125 gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • miezul de la 1 baton de vanilie
  • 100 gr alune tocate
  • 125 gr unt
  • fulgi de migdale pentru decor
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si fulgi crocanti:

Aluatul este compozitie de cozonac. Se incalzesc 120 ml lapte si se dizolva drojdia. Se inglobeaza 4 linguri de faina si 1 lingurita de zahar. Se lasa maiaua sa creasca la cald, cca 15 minute.

Se cerne faina ramasa, se adauga zaharul, sarea, untul, oul, coaja de lamaie si maiaua,

Se framanta, se acopera si se la sa la crescut intr-un loc cald si lipsit de curenti pana ce aluatul isi dubleaza volumul.

Se intinde apoi in tava in care am pus hartie de copt ( la mine arde aragazul, de aceea intrebuintez tot timpul hartie de copt ), se taie prunele in doua si se presara zahar brun si scortisoara. 

Pentru fulgi, se amesteca zaharul cu faina intr-un castron, adaugam vanilia si alunele maruntite la robot. Apoi punem untul si amestecam. Se da aluatul la rece 1 ora, astfel incat sa-l putem da pe razatoarea cu gauri mari.

Pentru decor, se presara fulgi de migdale. Se coace la foc mediu, in cuptorul incins, 30-40 minute. Se lasa la racit si se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si fulgi crocanti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plum pie