Fructele se spala si se scot samburii cu atentie sa ramana intregi.
Scortisoara se amesteca cu 4 linguri de zahar.
In fiecare fruct se pune cu lingurita scortisoara cu zahar.
Se unge o forma (cratita) cu unt din abundenta, se pun 200g zahar si se niveleaza.
Pe zaharul din cratita se aseaza fructele cu deschiderea in sus.
Se pune restul de unt deasupra, taiat cubulete, si se introduce in cuptorul preancalzit pentru 40 minute.
Cand fructele s-au imuiat se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Pentru blat batem spuma albusurile, adaugam 6 linguri zahar, zaharul vanilat, un praf sare si mixam pana devine o crema lucioasa.
Adaugam galbenusurile amestacand usor cu lingura de jos in sus.
Punen si faina si amestecam usor pana la omogenizare.
Cand fructele s-au racit turnam peste ele blatul, netezim si introducem in cuptor pentru 25-30 minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se rastoarna pe platou cand este calduta iar zeama lasata de fructe va insiropa blatul.
Daca ne place mai zemoasa blatul se poate innsiropa suplimentar inainte de rasturnare.
Se poate orna cu frisca dupa dorinta si fantezie. (dupa mine schimba gustul)
Pofta Buna!