Prajitura cu portocale

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 22 Dec 2010 | 10926 vizualizari

 

Nu este prajitura fanta,dupa aspectul ei am creat eu una dupa gusturile mele :D

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri margarina topita
  • 2 linguri cacao
  • 10 g praf de copt
  • Crema:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 350 ml lapte
  • 50 g margarina
  • 10 g gelatina
  • 150 ml frisca
  • 150 g marmelada de portocala  (daca nu aveti maruntiti pulpa de la 2 portocale)
  • Jeleu:
  • 1 plic budinca vanilie
  • 350 ml suc de portocale(e bine daca e fara acid,chiar stors de voi)
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale:

Blat:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Se adauga margarina topita si se omogenizeaza.Cacaua,faina si praful de copt se amesteca si se cern peste oua.Se amesteca bine.Aluatul se toarna intr-o tava rotunda(am folosit eu,cu diametrul de 26 cm)si se da la cuptorul preincalzit aprox 30 min,pana trece testul scobitorii;se lasa la racit.
Crema:

Praful de budinca se amesteca cu zaharul si 4 linguri de lapte si se omogenizeaza.

Restul de lapte se pune la incalzit.Cand s-a incalzit se toarna compozitia in fir subtire si se amesteca energic pana se ingroase fff bine.Cand s-a racorit putin se adauga margarina mixata putin si se omogenizeaza.Gelatina hidratata in putina apa rece timp de 10 minute se incalzeste la bain-marie pana se dizolva si se amesteca in budinca.Se lasa la racit.In crema se incorporeaza marmelada de portocale si se omogenizeaza.Frisca se bate bine si se amesteca cu crema racita bine.Blatul se pune pe un platou si se pune inelul de la forma.Se pune crema si se niveleaza.Se da la frigider pana se raceste.

Jeleul:

Praful de budinca se amesteca cu zaharul si putin suc de portocale.Restul de suc se pune la incalzit.Cand este cald se toarna praful de budinca dizolvat si se amesteca cu un tel pana se ingroase.Se lasa la racit,nu foarte rece se toarna peste crema si se niveleaza.
Se da din nou la frigider pana se intareste jeleul,apoi se proportioneaza.
Daca vreti sa faceti in tava dreptunghiulara faceti o portie si jumatate de blat,crema si jeleu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

madi_marin 1

22.12.2010, 22:09

arata foarte bine praji....si imi place tare ideea cu marmelada de portocale in ea.....suuuper!

MotanLaOale 1

23.12.2010, 09:59

bine arata

Mihaela11_jo 1

23.12.2010, 19:13

Foarte fina
Sarbatori fericite!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu alune si morcovi