La prima vedere,pare complicata reteta dar nu e asa; gustul,abia dupa ce s-a terminat,mi-am dat seama cat de buna a fost!!
1-Albusurile batute spuma cu un praf de sare, adaugam zahar, mixam bine in continuare pana se topeste zaharul, adaugam macul, nuca de cocos, vanilia, faina si amestecam totul cu o spatula; rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la foc mic 30 minute
2-Galbenusurile frecate cu zahar pana ce totul devine o crema pufoasa, adaugam vanilia, faina, laptele si ingrosam amestecul pe baie de aburi pana devine o budinca; dupa ce budinca s-a racit bine, o amestecam cate putin cu untul frecat in prealabil
3-Intr-un vas pe foc mic punem toate ingredientele pentru glazura si amestecam pana se ingroasa
Pe un platou punem blatul, intindem 1/2 din crema, deasupra asezam piscoturile inmuiate in cafea, peste piscoturi punem cu grija restul de crema, peste crema turnam glazura si dam la frigider cateva ore, dupa care se orneaza si se taie,