Va aduc din nou un desert de sezon bun si aromat cu pere, scortisoara si migdale, care este si cu un continut caloric mai scazut datorita indulcitorului natural Green Sugar folosit in locul zaharului.
Mixam untul impreuna cu indulcitorul Green Sugar, zaharul vanilat si un varf de sare.
Adaugam apoi pe rand cate un ou si mixam in continuare.
Urmeaza smantana si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie.
Incorporam apoi faina mixand in continuare si la final alunele (sau migdale) tocate/maruntite, folosind o spatula.
Ungem tava cu o lingura de unt si turnam jumatate din compozitia de mai sus.
Perele le spalam si le taiem felii, apoi le asezam peste aluat, presarand deasupra lor 2 lingurite de Green Sugar si 1-2 lingurite de pudra de scortisoara.
Turnam restul de aluat peste pere si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 de minute.
In acest timp pregatim topingul de migdale punand intr-un vas pe foc untul, zaharul si smantana dulce. Lasam sa se topeasca zaharul si adaugam fulgii de migdale lasand pe foc in continuare 1-2 minute si amestecand in acest timp.
Cand s-au scurs cele 25 de minute, scoatem tava din cuptor si nivalam deasupra topingul de migdale. Dam tava din nou la cuptor timp de aprox 20 de minute sau pana se rumenesc migdalele.
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici modificand pe ici pe colo cateva ingrediente si cantitati.