O prajitura cu nuca si ciocolata delicioasa si extrem de fina si consistenta.
Albusurile se bat spuma tare cu sarea si zeama de lamaie, se adauga 300 g zahar si se bat in continuare pana se dizolva bine zaharul.
Se amesteca usor cu o lingura si jumatate de cacao, nuca macinata si nuca prajita si taiata numai cu miscari verticale.
Compozitia rezultata se imparte in trei si se coc trei foi intr-o tava de dimensiuni 27/27 cm tapetata cu hartie de copt. Foile se coc in cuptorul preincalzit la 150 grade Celsius.
Fiecare foaie se lasa aproximativ 30 minute pana se usuca bine si incepe sa se rumeneasca.
Se lasa sa se raceasca pe un blat fara a se se suprapune.
Crema se prepara din 6 galbenusuri, 300 g zahar, 300 g unt, o lingura si jumatate de cacao, 3 lingurite ness. Se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa.
Se da la o parte si se adauga esenta de vanilie.
Se lasa sa se racoreasca putin si cat este calduta se imparte in trei ungandu-se cu un strat de crema fiecare foaie inclusiv ultima foaie.
Dupa ce se raceste crema, ultimul strat va forma o glazura deasupra prajiturii.
Optional putem orna prajitura cu nuca macinata sau nuca prajita si taiata bucatele.
Se da la rece pana a doua zi ca sa se inmoaie foile .
Delicioasa!
Merita sa o incercati!