Prăjitură cu nucă şi ness

de Sidy in Prajituri, 13 Mar 2011 | 4893 vizualizari

 

O prajitura pe care am facut-o de Craciun dar...doar acum a ajuns sa fie postata....

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă 
  • 6 gălbenuşuri
  • 22 linguri zahăr+300 g 
  • 22 linguri făină 
  • 8 linguri apă 
  • 1 praf de copt 
  • 1 zahăr vanilat
  • 4 linguri ness
  • 750 ml lapte
  • 250 gr nucă
  • 450 gr margarină.

Cantitatile sunt pentru o tava mare de aragaz

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu nucă şi ness:

Se prăjeşte nuca, se fărîmiţează şi se pune în tava mare peste care se adaugă 150 g margarină topită (Rama cu rom,preferabil). 

Se face blatul din 16 linguri zahăr, 8 ouă,16 linguri făină, 8 linguri apă, praful de copt, zahărul vanilat şi 2 linguri ness.

Blatul se răstoarnă peste margarina răcită şi nucă.

Se bagă la cuptor şi între timp se prepară crema.

Crema: 6 gălbenuşuri se amestecă cu 6 linguri făină, 6 linguri zahăr şi 2 linguri nes. Se subţiază cu 750 ml lapte.

Se fierbe în oala de fiert lapte, pînă se îngroaşă. Se învîrte mereu.

După ce s-a răcit, crema se amestecă cu 300 g margarină şi 300 g zahăr.

Se aşează blatul cu nuca în sus, se pune apoi crema şi deasupra albuşurile bătute spumă.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Prăjitura este mai gustoasă dacă în loc de albuşuri punem frişcă bătută !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu nucă şi ness" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura marmorata cu branza si visine