Un dulce aparte,dementiala pur si simplu.
Cuptorul se incalzeste la 180°C.
Intr-un castron mare se mixeaza cele 7 albusuri cu un praf de sare.
Apoi se adauga zaharul pudra,apa,uleiul.Apoi se adauga si faina si praful de copt.
Se amesteca usor pana se incorporeaza totul.Se adauga si nuca macinata.
Se unge o forma 25/35 cm cu unt.
Se pune compozitia de blat in forma,se da la cuptor la 180°,circa 25-30 de minute.
Se poate face testul cu scobitoarea.
Intre timp se prepara crema:
Intr-o oala mica se pune laptele,se lasa la fiert la foc mediu.
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,apoi se adauga in laptele fierbinte ,praful de budinca se adauga in compozitie,se lasa la foc mic,mixand intr-una pana se formeaza ca o budinca .
Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Apoi se intinde peste blat.
Intr-o tigaie se caramelizeaza zaharul ,se adauga nucile sau migdalele.
Apoi se pun migdalele caramelizate pe o hartie de copt,se sfarama cu ciocanul de snitele si se preseaza peste crema.
Se da la rece pentru cel putin 3 ore !
1
In crema se poate pune si coaja de lamaie.
2
In lipsa nucilor,se pot folosi migdale sau alune macinate.
3
Praful de budinca in crema ingroase compozitia,daca este prea groasa,se omogenizeaza cu 4-5 linguri de frisca sau smantana.
4
La prepararea kranzului:zaharul se caramelizeaza in tigaie,apoi se adauga migdalele sfaramate ,nu se lasa prea mult in tigaie,se ia din tigaie cand este cald,altfel nu se mai desprinde de tigaie.Daca se intampla acest lucru ,nu disperati,puneti o lingura de apa deasupra,se reincalzeste la foc mic,pana se redesprinde de tigaie.