Prajitura cu nuca

de Lau in Dulciuri, 2 Feb 2015 | 6597 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua
  • 150 g unt
  • 2 linguri miere
  • 150 g nuca macinata
  • 100 g lapte
  • coaja de portocala
  • 1/2 plic amoniac
  • faina cat cuprinde
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • Decor
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 5 linguri crema de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Aluat: intr-o cratita adaugam untul si punem pe foc cand s-a topit adaugam laptele,zaharul,mierea si ouale,amestecam si lasam pe foc pana ce se topeste zaharul.

Luam de pe foc si turnam intr-un bol, adaugam nuca macinata, amoniacul, coaja de portocale si treptat faina.

Framantam un aluat omogen care il vom inveli in folie alimentara si il dam la rece 30 min.

Intre timp pregatim crema- Punem laptele cu 100 g zahar intr-o cratita si adaugam pe foc mic. Cand incepe sa fiarba adaugam galbenusurile mixate cu restul de zahar, faina dizolvata cu putin lapte. Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Luam de pe foc adaugam untul la temperatura camerei, esenta de vanilie si nuca, amestecam bine, acoperim cu folie alimetara si lasam sa se raceasca.

Impartim aluatul in 4 si intindem fiecare bucata intr-o foaie dreptunghiulara care o coacem pe dosul tavi pana se rumeste putin dedesubt.

Repetam pana terminam.

In tava in care am copt foile asezam prima foaie-crema-repetam pana terminam.

Pentru decor mixam untul cu zaharul pana devine cremos, adaugam cacao si 5 linguri de crema care am oprit-o,

Pe ultima foaie adaugam crema de cacao si decoram cu nuca taiata sau dupa plac. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

dantes 1

04.02.2015, 10:34

Delicioasa!

madab 1

12.02.2015, 20:09

gaby_gabytza 1

01.04.2015, 11:23

bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si frisca