reteta am găsit-o într-o revistă acum câteva săptămâni
200 de grame din unt, care trebuie să fie foarte moale, se amestecă cu două linguri cu miere, până se vor încorpora foarte bine.
Între timp punem ciocolata la topit împreună cu restul de unt iar când s-a topit adăugăm nesul amestecând bine până se omogenizează.
În untul amestecat cu mierea, adăugăm iaurtul şi mixăm bine.
După ce s-a încorporat iaurtul adăugăm şi restul de miere şi ciocolata topită, dacă ţi se pare prea amară poţi să mai adaugi miere.
Adăugăm praful de copt şi laptele mixând întruna.
Se adaugă făina treptat până când obtinem o compozitie asemănătoare cu cea pentru chec, e posibil să ai nevoie de mai multă făină sau mai puţină.
Compoziţia se pune într-o tavă tapetată şi se dă la cuptor, la foc mic.
Se lasă până când face o crustă deasupra.
Înăuntru compoziţia este moale, nu funcţionează testul cu scobitoarea aici.
Se lasă la răcit iar apoi se pudrează cu zahăr şi se taie în formele dorite.
Poftă bună!
1
cred ca nessul poate fi inlocuit de cacao, dar in cantitati mai mici banuiesc :p