Ingrediente Blat:
Pentru mousse de mere:
Pentru crema ganache:
Separam ouale,amestecam galbenusurile cu 3 linguri zahar si adaugam 2 linguri colorant . Batem albusurile tare cu 2 linguri apa si un praf de sare. Peste galbenusuri adaugam faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute. Amestecam cu dosul unei linguri. Punem compozitia intr-o tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina,lasam blatul pana trece testul cu scobitoarea.
Intre timp pregatim crema ganache: Topim 50 g ciocolata in 50 ml frisca lichida.
Punem crema la frigider pana se raceste dupa care amestecam cu 50 ml frisca lichida batuta bine si mai lasam la frigider pana pregatim mousseul de mere.
Curatam merele de coaja,le punem intr-o cratita cu putina apa la fiert. Cand da in clocot adaugam zaharul si batonul de scortisoara si lasam sa fiarba pana se inmoaie merele. Le lasam la racit intr-o strecuratoare dupa care le pasam intr-un blender. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece . Batem frisca bine bine,adaugam gelatina si piureul de mere si punem putin la frigider. Insiropam blatuul cu siropul ce a ramas de la mere,intindem un strat uniform de crema ganache si peste mousseul de mere.
Decoram cu ciocolata topita intr-un strop de apa,sau fiecare dupa plac.