Prajitura cu mousse de mere

de mimmi in Prajituri, 29 Mai 2011 | 4240 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente Blat:

  • 2 oua
  • 2 linguri apa
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri colorant rosu alimentar
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Pentru mousse de mere:

  • 5 mere
  • 100 ml frisca lichida [ eu am pus numai 50 ml frisca dar mai bine puneti 100 :) ]
  • 10 g gelatina
  • 1 baton scortisoara(sau pudra)
  • 3-4 linguri zahar depinde cat de dulci sunt merele

Pentru crema ganache:

  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de mere:

Separam ouale,amestecam galbenusurile cu 3 linguri zahar si adaugam 2 linguri colorant . Batem albusurile tare cu 2 linguri apa si un praf de sare. Peste galbenusuri adaugam faina amestecata cu praful de copt si albusurile batute. Amestecam cu dosul unei linguri. Punem compozitia intr-o tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina,lasam blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp pregatim crema ganache: Topim 50 g ciocolata in 50 ml frisca lichida.

Punem crema la frigider pana se raceste dupa care amestecam cu 50 ml frisca lichida batuta bine si mai lasam la frigider pana pregatim mousseul de mere.

Curatam merele de coaja,le punem intr-o cratita cu putina apa la fiert. Cand da in clocot adaugam zaharul si batonul de scortisoara si lasam sa fiarba pana se inmoaie merele. Le lasam la racit intr-o strecuratoare dupa care le pasam intr-un blender. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece . Batem frisca bine bine,adaugam gelatina si piureul de mere si punem putin la frigider. Insiropam blatuul cu siropul ce a ramas de la mere,intindem un strat uniform de crema ganache si peste mousseul de mere.

Decoram cu ciocolata topita intr-un strop de apa,sau fiecare dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Boema