O prajitura foarte fina si delicioasa.
Blat :
Strat de ciocolata:
Mousse branza:
Caramel:
Blat :
Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si apa.
Am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.
Peste bezea am adaugat uleiul ,galbenusurile si vanilie.
Faina am amestecat-o cu praful de copt.
Am adaugat faina in 2-3 transe peste albusuri,amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
Am tapetat tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 15-18 minute.(testul scobitorii)
Am lasat blatul la racit.
Pe un platou am pus blatul iar in jurul blatului am pus un inel detasabil.
Am topit ciocolata cu frisca lichida si am uns blatul cu ea.
Am dat blatul cu ciocolata la frigider pana s-a intarit ciocolata .
Mousse branza:
Am amestecat crema de branza cu zaharul si vanilie.
Gelatina am hidratat-o in apa rece timp de 5 minute.
Am mixat smantana cu frisca lichida pana a prins consistenta(nu foarte tare)
Am topit gelatina (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste branza.
Frisca am adaugat-o peste crema de branza amestecand usor pana am obtinut o crema pufoasa.
Am intins mouse-ul de branza peste ciocolata si am dat la rece pana am pregatit caramelul.
Caramel:
Intr-o craticioara am pus apa cu zaharul si zaharul vanilat sa fiarba pe foc mic pana s-a caramelizat zaharul.
Am luat de pe foc,am adaugat untul si smantana amestecand energic.
Am lasat caramelul la racit apoi l-am pus peste crema de branza.
Am presarat cateva alune tocate si am dat la rece pentru minim 3-4 ore.
1
Am folosit o tava rotunda de 20 cm .
2
Portionati prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.
3
Caramelul se va inmuia si se va prelinge peste fiecare bucata de prajitura obtinand un aspect foarte placut.