Prajitura cu mousse de branza si caramel

de Lavinia in Prajituri, 2 Iul 2014 | 6888 vizualizari

 

O prajitura foarte fina si delicioasa.

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 1 lingura apa
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • vanilie

Strat de ciocolata:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 4 linguri frisca lichida

Mousse branza:

  • 300 g crema de branza
  • 1 lingura smantana
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • vanilie

Caramel:

  • 90 g zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 65 g unt
  • 30 g smantana
  • alune tocate pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de branza si caramel:

Blat :

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si apa.

Am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.

Peste bezea am adaugat uleiul ,galbenusurile si vanilie.

Faina am amestecat-o cu praful de copt.

Am adaugat faina in 2-3 transe peste albusuri,amestecand usor cu ajutorul unei spatule.

Am tapetat tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 15-18 minute.(testul scobitorii)

Am lasat blatul la racit.

Pe un platou am pus blatul iar in jurul blatului am pus un inel detasabil.

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am uns blatul cu ea.

Am dat blatul cu ciocolata la frigider pana s-a intarit ciocolata .

Mousse branza:

Am amestecat crema de branza cu zaharul  si vanilie.

Gelatina am hidratat-o in apa rece timp de 5 minute.

Am mixat smantana cu frisca lichida pana a prins consistenta(nu foarte tare)

Am topit gelatina (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste branza.

Frisca am adaugat-o peste crema de branza amestecand usor pana am obtinut o crema pufoasa.

Am intins mouse-ul de branza peste ciocolata si am dat la rece pana am pregatit caramelul.

Caramel:

Intr-o craticioara am pus apa cu zaharul  si zaharul vanilat sa fiarba pe foc mic pana s-a caramelizat zaharul.

Am luat de pe foc,am adaugat untul si smantana amestecand energic.

Am lasat caramelul la racit apoi l-am pus peste crema de branza.

Am presarat cateva alune tocate si am dat la rece pentru minim 3-4 ore.

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava rotunda de 20 cm .

2

Portionati prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

3

Caramelul se va inmuia si se va prelinge peste fiecare bucata de prajitura obtinand un aspect foarte placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata, caramel si mascarpone