Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Astazi am simtit toamna, desi nu suntem inca in septembrie...mai avem putin.... si deja se vrea regina incoronata, insa eu cred ca mai are putin de asteptat :)... totusi ploaia si bogatia de fructe din piata m-a inspirat pentru o prajitura de sezon delicioasa......merita probata...:)
pentru decor:
Tava dreptunghiulara cu inel de 24/35 cm
Pentru aluatul de tarta cu migdale va recomand aceasta reteta :
http://www.bucataras.ro/retete/tarta-cu-migdale-si-crema-de-nectarine-50319.html
si avem nevoie de doar jumatate din cantitate...
Exceptand pregatirea blatului este mai mult decat rapida, simpla si delicioasa :)
Se intinde foaia de tarta pe o tava dreptunghiulara( eu am avut forma cu inel), se aseaza perele intercalate cu mere feliate.
Presaram zaharul brun , apoi vanilia si deasupra scortisoara.
Coacem pentru 25 sau 30 de minute la 200 de grade.
Feliem prajitura si o decoram. O putem taia calda, dar nu fierbinte.
E o minunatie...
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola