Prăjitură cu merişoare

de adriana65 in Prajituri, 3 Feb 2013 | 5646 vizualizari

 

Despre această prăjitură trebuie să vă spun că este o prăjitură cu aluat fraged, aviz amatorilor de blaturi sfărâmicioase, nu foarte dulce, umplutura de merişoare conferindu-i prăjiturii dulceaţă şi aromă .

 

INGREDIENTE

Ingrediente umplutură:

  • 260 g merişoare
  • 140 g zahăr
  • 70 ml vin Porto sau orice alt vin roşu dulce

Ingrediente blat:

  • 280 g făină
  • 25 g amidon
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr brun
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 linguriţă lapte
  • un praf de sare
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu merişoare:

Mai întâi pregătim umplutura: merişoarele se pun într-o crăticioară împreună cu zahărul şi vinul. Se pun pe foc şi se lasă să fiarbă 5  minute. Se pun la rece.

Untul se freacă, 2 - 3 minute, cu zahărul, atât cât să se înmoaie. Se dă mixerul la viteză minimă şi se adaugă gălbenuşurile, laptele, sarea, esenţa de vanilie. Nu se amestecă prea mult. Este suficient numai cât să se omogenizeze. La final se pune făina amestecată cu amidonul. Se frământă cu mâna până se omogenizează aluatul apoi , din acesta, se formează o bilă care se pune în folie şi se dă la rece 10 minute.

Se ia 2/3 din aluat şi cu ajutorul degetelor se întinde în tava ( 26/25 cm)  unsă cu unt şi tapetată cu făină. 

Se distribuie uniform merişoarele deasupra blatului apoi, peste acestea,  se pune restul de aluat rupt în bucăţele mici. Prăjitura se dă la cuptor,  unde se coace aproximativ 30 minute la o temperatură de 190 grade.După ce se răceşte se scoate din tavă şi se porţionează. Se pudrează cu zahăr pudră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu merişoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu mascarpone si dulceata