Prăjitură cu mere…în coteț

de Ade200 in Prajituri, 13 Iul 2014 | 4395 vizualizari

 

Copiii mei au denumit prăjitura așa, când erau mici. O umpleam cu dulceață, de obicei. Acum am umplut-o cu mere de vară. E fenomenală si ușor de făcut. Puteți implica copiii în realizarea "cotețului".

 

INGREDIENTE

  • Aluat: 
  • 700 g de făină
  •  250 g de unt
  •  5 ouă de casă(mai mici)
  •  250g de zahăr 
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
  •  esență de vanilie
  •  coaja de la o lamâie/portocală
  •  sare
  • Umplutura:
  • 2-3 kg de mere de vară, cu coajă cu tot
  • 100 g de zahăr
  • o linguriță de scortișoară
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu mere…în coteț:

Aluat: 

Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul și cu untul scos din timp din frigider sa fie moale. Lucrați cu vârful degetelor. Separat,ouăle si zahărul se amestecă bine să se dizolve zahărul.

Adaugati coaja de lamâie și esența de vanilie.Când zahărul este dizolvat, amestecați cu făina si frământați. Puneți aluatul în folie si lăsați-l la frigider 3 ore.

Umplutura:

Puneți la călit pe foc potrivit, merele cu zahărul și scorțișoara până se evaporă zeama .Luați de pe foc și lăsați la răcit până stă aluatul la frigider.Impărțiți aluatul în trei. Puneți intr-o tavă mare (30/40 cm) o foaie de aluat, 1/2 din cantitatea de mere, foaie, mere.  Cu ultima parte din aluat faceți un grătar.

Coaceți în  cuptor (preîncălzit 180 grade) pentru 1 oră(depinde de cuptor, eu am copt mai mult), pâna se rumenește bine. Lăsați plăcinta la răcit, apoi tăiați-o bucăți.

 

TIPS-URI

1

Eu am zdrobit niște biscuiți simpli și am presărat pe fiecare foaie să mai absoarbă din suc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu mere…în coteț" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si mere