Am pus la fiert un amestec din 500 ml apă, 50 g zahăr şi lămâia tăiată felii. Între timp am curăţat merele de coajă, am scobit mijlocul şi am scos sâmburii, apoi le-am tăiat în sferturi, apoi se pun în siropul de pe foc şi am lăsat la fiert 5 minute. După cele 5 minute, merele le-am scos şi le-am lăsat să se scurgă bine.
Între timp am pregătit aluatul: am tăiat untul înmuiat în bucăti mici şi l-am bătut spumă cu zahărul. Am adăugat gălbenuşurile pe rând, amestecând bine după fiecare. Albuşurile le-am batut separat, apoi le-am adăugat compoziţiei.
La sfârşit am adăugat făina amestecând bine.
Aici mi-am dat seama că îmi trebuie o tavă de tartă mai mică, pe care din păcate nu o am (motiv de un nou shoping)... şi aşa am transformat tarta în prăjitură, folosind o tavă yena. Am uns tava cu unt, apoi am pus aluatul, pe care l-am niveliat. Merele scurse le-am tăiat feliuţe şi am ornat aluatul, creând diverse modele.
Stafidele le-am lăsat câteva minute în apă caldă, apoi le-am lăsat să se scurgă. Am presărat stafide printre bucătile de mere, iar deasupra am pus din abundenţă nucă de cocos în ploaie.
Am dat tava la cuptorul preîncălzit, timp de 40 minute, la foc potrivit. Când a fost gata, am lăsat prăjitura să se răcescă, apoi am tăiat-o.
Combinaţia de mere cu stafide şi nucă de cocos este minunată! Şi tare greu a fost să astept să se răceasca... aromele făcându-mi rău cu ochiul încă din cuptor...