-"Iubi, vrei o prajitura cu mere sau una cu prune!"
-"Si, Si"
-"Adica vrei 2 prajituri diferite? Sau una singura care sa contina si mere si prune?"
-"Una care sa le contina pe amandoua!"
-"OK!"
Pentru inceput curatam merele de coaja si de cotor si le taiem in jumatati (vom obtine 10 jumtati de mar scobite la mijloc). Procedam la fel si cu prunele.
Fiecare jumatate de mar si de pruna o umplem cu putin unt si cu cate o lingurita de dulceata.
Ungem o tava cu unt din belsug (mai lasam si cateva bucatele de unt razlete prin tava) si apoi o tapetam cu cele 3 linguri de zahar. Asezam fructele in tava astfel: merele pe margine (cu scobitoarea in sus) si prunele in mijloc.
Dam tava la cuptor pentru 30 minute la 180 grade (merele trebuie sa se inmoaie, dar sa nu se faca terci).
Intre timp facem pandispanul. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Incorporam faina, usor, de jos in sus. Albusurile batute spuma tare, le adaugam peste aluatul de galbenusuri.
Cand merele sunt gata, scoatem tava din cuptor si turnam aluatul de pandispan deasupra.
Lasam sa se coaca, la 180 grade, pana se desprinde pandispanul de marginea tavii si trece testul scobitorii.
Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se racoreasca pentru 2-3 minute.
Intoarcem tava invers, pe un fund sau platou si rasturnam prajitura astfel incat fundul sa devina partea de sus.
Se portioneaza foarte bine cand este rece.
Serviti cu placere.
1
folositi dulceata sau gem mai tari (nu foarte lichide).
2
asigurati-va ca prajitura este coapta bine si s-a despins de pe tava, atfel nu va "cadea" cand vreti sa o scoateti din tava.