Cruda, raw..la rece , putem sa ii spunem in orice fel ,este foarte sanatoasa prajitura si desigur delicioasa!
Reteta Ligia Pop, multumesc draga mea..... Chef zana in bucataria raw-vegana care ma inspira de fiecare data si-mi face o deosebita placere sa ii probez retetele deosebite.
Aveti aici si reteta video a Ligiei...
Eu am modificat extrem de putin reteta in sensul ca am adaugat arome in plus si crema de mar am facut-o numai din marul ras si arome.
Daca doriti puteti urma intocmai reteta Ligiei...
Se pun la robot stafidele( 50 gr) si merisoarele si un sfert de lingurita de scortisoara plus un mar si putina apa( o lingura). Se mixeaza, apoi se scoate compozitia intr-un vas si se adauga faina de seminte de floarea soarelui( in jur de 4 linguri) sa se lege blatul in functie de cat de zemos este marul. Daca marul nu vi se pare suficient de dulce puteti folosi dupa gust miere sau alt indulcitor natural( xylitol, sirop de orez, sirop de artar, stevie)
Eu am luat un inel culinar si am pus blatul lingura cu lingura am asezat merisoare pe toata suprafata , apoi deasupra am pus marul ras amestecat cu aromele, vanilia, scortisoara, pudra de cuisoare si pudra de coaja de portocale. Am decorat cu merisoare uscate si am savurat-o cu o deosebita placere...este un desert simplu, sanatos si delicios pe care vi-l recomand cu mare drag!