Prajitura cu mere si glazura de ciocolata

de babi5 in Prajituri, 16 Oct 2013 | 12200 vizualizari

 

Este prajitura preferata a lui Andyca si Denis si pentru ca Babi merge maine la ei, azi le-am pregatit-o, folosind de asta data zaharul brun pentru mere si la aluat am folosit in loc de smantana Ceva Fin de la Delaco. Tava folosita 45/35 cm. Rezultatul bun, fiindca am folosit mere din belsug.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 190 gr untura
  • 3 oua
  • 150 gr zahar cristal
  • 500 gr zahar brun
  • 150 gr ceva fin de la Delaco
  • 2,5 kg mere
  • 2 pliculete scortisoara macinata
  • 150 gr gris
  • 2 zahar vaniliat
  • 1esenta lamaie Dr. Otker
  • coaja de lamaie confiata
  • putina sare
  • 50 gr ciocolata menaj
  • 1 lingura smantana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si glazura de ciocolata:

Se pune faina intr-un castron, amestecam cu praful de copt si putina sare. Adaugam untura si frecam cu faina bine, apoi adaugam zaharul, Ceva Fin de la Delaco, zaharul vaniliat, esenta de lamaie si coaja de lamaie confiata si framantam un aluat elastic, ca sa poata fi intins. Punem coca obtinuta la frigider pentru 30 minute.

De cu seara am spalat merele, le-am ras, am adaugat zaharul brun si scortisoara si am lasat sa dea citeva clocote, apoi am adaugat grisul in ploaie, lasand sa mai dea citeva clocote. Am dat de o parte si le-am lasat pana a doua zi la rece.

Intr-o tava (a mea 45/35 cm) punem hartie de copt, impartim aluatul in doua parti. Dintr-o parte intindem o foaie o asezam in tava tapetata cu hartie de copt, intepam pe alocuri cu o furculita, apoi asezam  merele. Din cealalata parte de aluat facem grilaje si le punem in diagonala obtinand astfel romburi.

Introducem tava la cuptorul in prealabil incins la 180 grade. Lasam pana se rumeneste frumos, apoi scoatem tava si o lasam la rece.

Intre timp punem cubul de ciocolata intr-o craticioara  cu o lingura de smantana, amestecind continuu sa nu se lipeasca de fundul craticioarei. Dupa ce s-a topit, cu glazura obtinuta stropim  prajitura, formand suvite dupa imaginatia fiecaruia. O lasam sa se raceasca bine fiindca merele sunt multe, umplutura fiind mai groasa sa nu curga.

Pofta buna si sunt sigura ca o sa aveti fiindca este un deliciu.

TIPS-URI

1

Am folosit mai mult zahar brun de asta data pentru copii

2

Grisul il punem in mere pentru a absorbi sucul lasat si astfel umplutura sa aiba consistenta, sa nu curga, fiindca am folosit mere mai multe

3

In mere puteti pune daca va lasa mana si nuca

4

O sa revin cu imaginea prajiturii taiate mai tirziu dupa ce se va raci

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere si nuca