O prajitura rapida si preferata pe timpul verii
Se curata merele de coaja, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu zaharul vanilinat si scortisoara dupa gust.
Intr-un vas se pune faina, zaharul, grisul, praful de copt, sarea si se amesteca foarte bine.
Se impart merele in doua parti, amestecul cu faina in doua si untul in trei parti.
Se tapeteaza o tava(20/30 cm) cu hartie de copt si se unge bine cu 1/3 din cantitatea de unt.
Se adauga jumatate din amestecul de faina, zahar, gris, praf de copt apoi jumatate din mere cu sucul lasat. Se continua cu jumatatea de faina, 1/3 din unt taiat cubulete mici, cealalta jumatate de mere si ultima parte de unt taiata cubulete.
Deasupra se presara fulgi de migdale pe toata suprafata si se preseaza putin pentru ca prajitura o sa creasca la cuptor.
Se coace in cuptorul preincalzit aprox 50-55 minute la foc potrivit pana cand fulgii de migdale se prajesc si prajitura se desprinde de margini.
Dupa ce s-a racit bine, se portioneaza dupa preferinte.
Pofta buna!