Prajitura cu mere si bezea

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 21 Ian 2012 | 11778 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac reteta asta http://pusikmea.blogspot.com/2011/11/prajitura-cu-mere-si-gutui.html , dar mi-am adus iar aminte de albusurile care le mai am prin congelator, asa ca am adaptat-o dupa situatia data ...si chiar e mai buna si mai frumusica :))
V-o recomand cu incredere si mare drag.

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 3 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de lapte
  • 14 linguri de ulei
  • 18 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  •  vanilie

pentru umplutura:

  • 1 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 50 g unt/margarina
  • scortisoara dupa gust

pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • o cana de zahar
  • un praf de sare
  • vanilie


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

 Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia.

Amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam peste oua, alternand cu laptele.

Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite ( trebuie sa curga din lingura)

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare.

Punem merele rase intr-o craticioara, adaugam zaharul, untul si scortisoara si punem pe foc sa se caleasca pana scade tot sucul.

Ungem tava de la cuptor cu unt/margarina/ulei, dupa care o tapetam cu faina si turnam  compozitia rezultata in ea.

Dam la cuptorul preincalzit 10 - 12 minute, nu trebuie sa se coaca foarte bine, ci atat cat sa putem pune merele calite.

Intre timp facem bezeaua asa:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se topeste si devine o spuma densa, lipicioasa, iar la sfarsit adaugam vanilia.

Scoatem tava din cuptor, punem merele calite peste blat, iar peste mere punem bezeaua.

Dam din nou tava la cuptor, la foc foarte mic cu usa cuptorului intredeschisa, cca. 40 de minute, pentru a se intari bezeaua si a se usca incet.

Prajitura se taie cand s-a racit foarte bine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere intregi