Prajitura cu mere si bezea

de adriana_bobu in Prajituri, 16 Ian 2011 | 10108 vizualizari

 

M-am inspirat de la Luk ...doar ca am inlocuit piersicile cu mere.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 16 linguri zahar (din care 8 pentru bezea)
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 15 linguri faina
  • stafide
  • praf de copt stins in zeama de lamaie
  • esenta vanilie
  • coaja portocala rasa
  • 5-6 mere felii calite in 3 linguri zahar 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Am inceput cu merele pe care le-am calit si le-am dat la racorit. Apoi am separat albusurile de galbenusuri . Am mixat galbenusurile cu zaharul , am adaugat apoi uleiul, laptele si in final faina cu praful de copt stins. Apoi am presarat o mana de stafide, razatura de coaja de portocala si esenta de vanilie. Am tapetat tigaia cu hartie de copt si am pus compozitia in cuptorul incalzit. Apoi am batut albusurile cu zaharul pana am obtinut o bezea. Dupa cca 30 min am scos tava din cuptor si am intins usor bezeaua peste blatul aproape facut. Am mai lasat 15 min si apoi am scos tava, am ras putina ciocolata si a iesit o prajiturica foarte buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Amandine