Prajitura cu mere scortisoara si portocala

de RuxyRux in Dulciuri, 13 Mar 2016 | 5169 vizualizari

 

Incredibila, irezistibila....insensibila cu silueta...wow ce delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 650 gr faina (plus pentru infainat, o cana)
  • 3 oua mari
  • 250 gr unt gras( 82%)
  • 150 gr. zahar fin
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 gr. smantana
  • vanilie
  • zeama si coaja de la o portocala medie

Umplutura:

  • 12 mere mari
  • o cana de zahar
  • scortisoara
  • vanilie
  • coaja de la o portocala

Decor:

  • zahar pudra vanilat
  • portocala
  • scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere scortisoara si portocala:

Se prepara atat de usor...si e delicioasa!

Merele, se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare.

Se pun toate ingredientele pe rand in vasul de framantat,  untul rece se da pe razatoare, faina se cerne, se amesteca putin si se framanta aluatul pana ce nu se mai lipeste de maini, pentru asta e posibil sa mai avem nevoie  de inca doua trei linguri de faina in plus.

Tava se unge cu unt si se presara pe ea faina (tapetata clasic).

Se ia o foaie de copt( hartie pergament), se presara faina din belsug,  pe ea se pune jumatate din aluat si se intinde  cu sucitorul pe care am pus faina la dimensiunea tavii.

Se pun merele razuite, se adauga deasupra zaharul (presarat uniform), vanilia scortisoara si coaja de portocala, apoi deasupra se pune cealalta foaie de prajitura. Foaia se inteapa cu furculita deasupra si se coaceprajitura la 180 de grade timp de 45 de minute.

Prajitura se lasa la racit, se presara zahar pudra si scortisoara si se mananca cu pofta si placere! Merita, e deosebita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere scortisoara si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Rocsi 1

14.03.2016, 20:08

Super, super buna. Ce as manca si eu!

Catalina L 1

15.03.2016, 07:16

RuxyRux 1

16.03.2016, 22:12

Multumeeesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Profiterol cu crema de afine si inghetata