Dupa o reteta din ziarul Kaufland.
Merele se curata si se taie cubulete apoi se dau prin faina(sa nu se afunde in aluat)
Galbenusurile se fraca cu zaharul vanilat.Albusurile se bat spuma cu zaharul tos.Se adauga galbenusurile si apoi faina amestecata cu praful de copt amestecand usor pana la incorporarea ingredientelor.
Tigaia se unge cu putin ulei,se toarna compozitia,deasupra se pun cubuletele de mere si se da la copt pana se rumeneste deasupra si trece testul scobitorii.
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racorit.
Acum facem siropul:apa se pune la fiert cu zaharul,cacaua si untul pana da cateva clocote.Luam de pe foc,adaugam esenta si asa fierbinte turnam peste prajitura calda.
Lasam 2-3 ore sa se insiropeze si apoi taiem felii.
1
Ca sa se insiropeze mai bine se poate portiona inainte.Eu nu am facut-o dar cred ca era mai bine.