Aceasta prajitura o fac de foarte multa vreme...reteta am gasit-o intamplator( dar oricum nimic nu-i intamplator si de atunci nu am mai schimbat-o, este extraordinara!
O recomand calduros( multumesc Eugenia, ai facut multe persoane fericite)
Se amesteca intr-un vas...apa calduta cu uleiul, cele 3 linguri de zahar, sarea si dizolvi inauntru drojdia. Dupa ce a dospit 10-15 min pui faina cat sa obtii un aluat care sa nu se lipeasca de degete. Lasi 15 min la dospit. Intinzi prima foaie in tava, o coci 5 min apoi pui merele calite intr-o tigaie si amestecate cu zahar si scortisoara, apoi pui foaia a doua, intepi cu furculita si coci la foc potrivit vreo 40-45min.
Pofta mare!!!
Se poate face prajitura si din combinatia mar-dovleac copt. Eu am probat-o si iese yamyyyy!
1
Eu intind foaia direct pe folia pergament, deci pe prima o asez direct in tava, iar pe a doua, o pun cu tot cu foaia pe care am intins, apoi o desprind usor si cade frumos peste mere.
2
Cea mai buna prajitura cu mere de post ...garantat delicioasa!