Pregatirea merelor: se spala, se taie felii.
Intr-o cratita se pune la topit untul. Cand incepe sa se topeasca se pun merele, doua linguri de zahar (dupa preferinte si in functie de cat sunt de dulci merele), scortisoara si vin. Se lasa la fiert pana ce se duce alcoolul.
Blatul galben: galbenusuri se freaca cu 3 linguri de zahar foarte bine pana se face o crema. Peste aceasta se adauga uleiul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si o jumatate de praf de copt. Se adauga mai apoi cele 3 linguri de faina. Eu am mai adaugat si 100 ml lapte in plus la reteta (mi s-a parut ca este prea vartos aluatul).
Blatul alb: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se pune zaharul vanilat, cea de-a doua jumatate a plicului de praf de copt, coaja de lamaie rasa. Se adauga uleiul lingura cu lingura si la final faina.
Asamblarea.
Pe un vas de yena am pus merele calite si sosul rezultat. Pentru siguranta am mai adaugat mici bucatatele de unt. Am pus baltul galben, am netezit usor. Peste acesta am asezat un strat de cacao printr-o strecuratoare, dupa care am pus si baltul alb.
Am dat la cuptor. La final se pudreaza cu zahar pudra.
Se face testul cu scobitoarea.
Pofta buna!