E o reteta simpla, usor de preparat si delicioasa! E numai buna pt un incepator, asa ca mine! :)
Cele 5-6 linguri de zahar se topesc in forma in care doresti sa faci prajitura. Dupa ce s-a topit il intinzi si pe margini, apoi asezi merele...pe fund si pe parti. Se da deoparte..
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul.
Albusurile se bat spuma cu un varf de sare.
Se pun albusurile peste galbenusuri, se amesteca incet, apoi se adauga faina, praful de copt si uleiul.
Se amesteca toate, pana rezulta un aluat, moale.
Se adauga peste mere si se da la cuptorul preincalzit la 150°.
Se lasa cca. 15-20 minute. (se face testul cu scobitoarea).
Cand s-a copt, se scoate din cuptor si se rastoarna pe un fund sau pe o farfurie dreapta..(sa vina merele deasupra).
Se lasa putin la racit apoi e numai buna de mancat :D
1
Daca vrei sa faci mai multa, maresti cantitatea...adica, in loc de 4 oua, 4 lg zahar, 4 lg faina si 3 lg ulei...adaugi 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faina si 5 lg ulei...