Merele se curăţă de coajă. Se taie fâşiuţe, precum feliile de portocale si se amesteca cu scortisoara, zaharul si z.vanilat . Cele 6 linguri de zahăr se caramelizează. Dupa ce s-a racit zaharul caramelizat se tapeteaza cu unt. Merele se pun în caramel. Se dă tava la cuptor până ce merele s-au înmuiat.
Intre timp pregatim blatul : se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare . Gălbenuşurile se freacă cu zaharul pana devine o crema, iar in timp ce mixam punem si apa minerala ( nu toata odata ). Se adaugă peste spuma de albuşuri. Se încorporează făina cernută cu praful de copt. Cand merele sunt aproape coapte, se scoate tava si se pune blatul peste mere apoi se introduce iar la cuptor . Cand blatul este copt , se dă la răcit.
Cat se raceste blatul+ merele , pregatim crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic apoi mixam si frisca.
Eu nu am mai pus zahar in frisca . Rasturnam blatul pe un platou, aranjam merele sa fie uniform, punem crema de vanilie , apoi frişca şi presărăm deasupra fulgi de migdale prajti. Se lasă la rece până a doua zi.