Prajitura cu mere

de getix in Prajituri, 27 Ian 2013 | 4539 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 ouă,
  • 5 linguri cu zahăr,
  • 5 linguri cu făină,
  • 1/2 pliculeţ praf de copt,
  • 3 linguri de apa minerala
  • Crema de mere :
  • 2 kg mere,
  • 6 linguri zahar pt topit,
  • zahar vanilat (2),
  • sorţişoară măcinată + 3 linguri zahar
  • Pentru crema de vanilie
  • am cumparat plic de la Dr.Oetker+ esenta de vanilie
  • Ornat : 400 ml frişcă lichidă Hulala, fulgi de migdale prăjiţi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Merele se curăţă   de coajă. Se taie  fâşiuţe, precum feliile de portocale  si se amesteca cu scortisoara, zaharul  si z.vanilat . Cele 6 linguri de zahăr se caramelizează. Dupa ce s-a racit  zaharul caramelizat se tapeteaza  cu unt. Merele se pun în caramel. Se dă tava la cuptor până ce merele s-au înmuiat.

 Intre timp pregatim blatul :  se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare . Gălbenuşurile se freacă cu zaharul pana devine o crema,   iar in timp ce mixam punem si apa minerala ( nu toata odata ). Se adaugă peste spuma de albuşuri. Se încorporează făina cernută cu praful de copt.   Cand merele  sunt aproape coapte, se scoate tava si se pune blatul peste mere apoi se introduce iar la cuptor .  Cand blatul este copt , se dă la răcit.

Cat se raceste  blatul+ merele , pregatim  crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic apoi mixam si frisca.

Eu nu am mai pus zahar in frisca . Rasturnam blatul pe un platou, aranjam merele sa fie uniform, punem crema de vanilie , apoi frişca şi presărăm deasupra   fulgi de migdale prajti. Se lasă la rece până a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

getix 1

08.05.2013, 17:46

Rocsi, Simo

iamiyami 1

31.05.2013, 16:37

buna, poti te rog sa-mi mai explici pasul cu zaharul carameliza, cum il tapetam cu unt? sau topim direct in tava zaharul si pe urma ungem cu unt, am inteles bine? Merci mult

getix 1

31.05.2013, 21:26

eu am topit direct in tava, iar apoi cand s-a racit zaharul, am uns cu unt pe toata suprafata acesteia.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea