Este o reteta adaptata de mine, dupa reteta de prajitura cu branza.
Mai intai se spala merele si se dau prin razatoarea mare, dupa care se pregateste aluatul astfel:
Se bat ouale cu mixerul si se adauga treptat zaharul, apoi se adauga laptele si uleiul intercalat. Se adauga sarea si zaharul vanilinat.
Se stinge praful de copt cu otel sau zeama de lamaie si se adauga si el in compozite, dupa care se pune faina pana se obtine un aluat de consistenta smantanii mai groasa.
Din aluatul obtinut se pune jumatate intr-o tava mare de aragaz unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru cateva minute. Nu se lasa sa se intareasca deasupra.
Se storc merele si se aseaza uniform peste aluat. Se presara zahar si putina scortisoara, iar deasupa se pune restul de aluat astfel incat sa cuprinda toata suprafata tavei.
Se da din nou la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Se pudreaza cu scortisoara si zahar vanilinat.