Prajitura cu mere

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 3 Sep 2010 | 4340 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt foi:

  • 3 oua
  • 1 pahar de zahar/250 g
  • 500 g faina
  • 100 g unt
  • 4-5 linguri apa/lapte
  • 5 linguri miere
  • 1 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie

pt umplutura:

  • 1 kg mere dulci acrisoare
  • 1 pahar de zahar/250 g
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Punem oale, zaharul, mierea, apa inr-o oala, amestecam putin dupa care o punem pe foc, mestecand continuu pana se dizolva zaharul, apoi punem si untul, omogenizam compozitia si luam de pe foc.

Aceasta compozitie o punem peste faina amestecata cu praful de copt stins in zeama de lamaie si framantam un aluat elastic si moale, daca nu va ajunge faina mai puteti pune, insa nu trebuie sa iasa prea gros, il dam deoparte pentru cel putin 30 de min.

Intre timp punem zaharul intr-o tigaie/oala la caramelizat, apoi spalam si dam merele pe razatoarea mare, cu tot cu coaja. Dupa ce s-a caamelizat zaharul, atentie sa nu se arda, pentru ca va prind eun  gust amarui, punem merele, nu va seriati o sa se formeze bomboane de zahar ars, insa o sa se dizolve in sucul marului, lasam pana scade.

Impartim aluatul in 3 parti egale, dupa care intindem 3 foi,  vom pune prima foaie in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sua cu hartie de copt, peste care vom pune jumatate din compozitia de mar caramelizat, apoi urmatoarea foaie si restul de mar caramelizat, peste care vom pune fasiute subtiri de aluat, pe care le taiem fie cu un cutit, fie cu un cutit pentru saratele, asa cum am facut eu.

Dam la cuptor pana aluatul prinde o culoare aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu smantana si nuca