Prajitura cu mascarpone si ciocolata

de Gicuta in Dulciuri, 31 Ian 2016 | 8405 vizualizari

 

O prajitura absolut delicioasa.
Nicio zi fara ciocolata!
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 280 g faina
  • 40 g cacao
  • 150 ml apa
  • 120 ml ulei
  • o lingurita praf de copt
  • o fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • Crema de ciocolata neagra:
  • 200 g ciocolata 50%cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • o cutie mascarpone(250g)
  • Crema de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • o cutie mascarpone(250g)
  • Sirop:
  • 5 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • o fiola esenta de rom
  • In plus: o lingurita de ness
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si ciocolata:


Blat: Punem apa clocotita peste cacao, amestecam bine si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in 3- 4 reprize si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam peste galbenusuri  uleiul pus ca la maioneza, apoi esenta de rom si compozitia de cacao. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula, iar la urma incorporam faina cernuta cu praful de copt.Compozitia o turnam  intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

Crema de  ciocolata neagra: Punem frisca lichida pe foc intr-o craticioara impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Aducem compozitia la punctual de fierbere, dam deoparte, omogenizam si lasam la racit 3-4 ore (de preferabil peste noapte). Mixam ciocolata pana se omogenizeaza apoi adaugam mascarponele si mixam in continuare pana obtinem o crema ferma.

Crema de cicolata alba: Procedam la fel ca la crema anterioara.

Sirop: Punem zaharul intr-o craticioara pe foc si amestecam continuu pana acesta devine lichid. Turnam apa (atentie la aburi) si amestecam pana se dizolva tot zaharul. Dam deoparte adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Asamblare: Taiem blatul in doua parti pe orizontala. Insiropam prima parte cu jumatate din sirop apoi punem crema de ciocolata neagra si o intindem uniform. Asezam peste crema a doua foaie  de  blat si o insiropam. Dam la frigider 2-3 ore, dupa care indepartam marginile si portionam prajitura. Cu ajutorul unui pos decoram prajitura cu crema de ciocolata alba. Presaram deasupra ness. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Zamfira 1

02.02.2016, 11:40

mihaelar63 1

03.02.2016, 00:31

o nebunie Imi place mult cum arata la preparare crema alba

Rahela Velicu 1

10.04.2016, 21:59

cat de bine arata! sta la favorite si ea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert piersici umplute cu crema de ciocolata