Ce ar trebui sa aiba in ea o prajitura buna ???Multa nuca, gem de caise si ...de ce nu, mac !
Ei, prajitura aceasta, luata din caietul cu bunatati al maicutei mele, le are pe toate trei.Are si multe calorii, nu zic nu, dar o data pe semestru, parca merge...
Asa ca va poftesc la o felie buna, buna...Parol !
Punem drojdia sfaramata in putin lapte caldut cu o lingurita zahar sa dospeasca, la loc caldut.
Separam galbenusurile de albusuri.
Stafidele le tinem intr-o cana cu apa calduta in care am adaugat putina esenta de rom.
Intr-un bol mai mare amestecam faina cu untul si untura, adaugam galbenusurile, zaharul si drojdia dospita.Framantam sa iasa un aluat omogen, sfaramicios.
Impartim aluatul in 4 parti egale, acoperim cu un servet si lasam sa dospeasca 15 minute.
Incalzim cuptorul la 180 de grade C , iar in tava de 25cmX35 cm punem hartie de copt.
Macul macinat, zaharul si laptele le dam in clocot, apoi amestecam cu coaja de lamaie si 50 g din stafidele scurse .
La fel procedam si cu nuca, o dam intr-un clocot apoi ii adaugam esenta de rom si stafidele ramase si scurse.
Intindem cu sucitorul prima foaie, asezam umplutura de mac peste ea.
Intindem a doua foaie si punem un strat de gem de caise, intins uniform,
Urmeaza a treia foaie intinsa peste care punem umplutura de nuca si deasupra intindem a patra foaie.
Dam tava la cuptorul incalzit, pe care il reducem la 160 de grade si lasam prajitura sa se coaca aproximativ o ora pina se rumeneste deasupra.
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.
Preparam glazura din untul moale la temperatura camerei, pe care il amestecam bine de tot cu cacaoa si zaharul. Dupa ce s-au omogenizat adaugam apa fierbinte si punem glazura peste foaia de deasupra.
Dam prajitura la rece pentru cateva ore , apoi o taiem cu un cutit bine ascutit , inmuiat in apa fierbinte.
Pofta mare sa aveti....o felie va va satisface dorul de dulce !