Prăjitură cu iaurt şi mere

de Ade200 in Prajituri, 27 Apr 2013 | 16451 vizualizari

 

Îmi plac rețetele rapide, simple și gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 1 cană de iaurt natur
  • 1 cană cu zahăr
  • 3-4 ouă
  • 2/3 de cană cu ulei
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • puţină sare
  • 2 căni de făină
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 mere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu iaurt şi mere:

Preîncălziţi cuptorul la 180°c.

În castron bateţi bine ouăle, iaurtul, zahărul, vanilia, sarea, apoi treptat, uleiul.

Cerneţi făina cu praful de copt si adaugati în castron, amestecând din nou.

Vărsaţi aluatul într-o tavă rotundă detaşabilă, unsă cu unt.

Curăţaţi merele şi le tăiaţi felii nu prea groae pe care le aşezaţi în cercuri până acoperiţi toată suprafaţa.

Coaceţi 35-50 de minute, depinde de cuptor.

Se poate unge cu dulceaţă de caise înainte de a stinge cuptorul şi se mai lasă un minut.

 

TIPS-URI

1

Se poate face şi cu pere.

2

O cană de făină se poate înlocui cu amidon.

3

În loc de zahăr, puteţi pune 1 linguriţă de stevia(îndulcitor natural,http://en.wikipedia.org/wiki/Stevia ), pentru diabetici. A nu se confunda cu ştevia, dragavei, măcrişul-calului(Rumex patientia) din care facem mâncare.

4

E grozav de bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu iaurt şi mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere