Prajitura cu gem de prune

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 23 Mai 2011 | 23932 vizualizari

 

Blanda, discreta, muncitoare. O aud si acum recitandu-mi pe de rost poezii intregi de Eminescu, din copilaria ei. Si, peste toate, mirosul acela innebunitor care invada fiecare coltisor al casei, de gem de prune.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tava de 38cm x 25cm:
  • Aluat:
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • aprox. 400 gr faina
  • Umplutura:
  • 350 gr gem de prune
  • 200 gr zahar
  • 5 albusuri
  • 100 gr nuci pisate
  • 50 gr migdale
  • o lingurita otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de prune:

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat potrivit de tare, nelipicios, manevrabil. Se intinde cu facaletul in tava tapetata cu hartie de copt. Peste el, cu ajutorul unui cutit de masa sau cu o spatula, se intinde gemul.

Albusurile se bat spuma ca pentru bezea, se adauga zaharul, otetul, nucile si migdalele pisate. Se toarna cu grija peste prajitura si se intinde uniform. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe un rand mai degraba jos, la foc potrivit (170-180 de grade, mai mult de jos) cu atentie sa nu se rumeneasca prea tare, pentru 40-45 min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Pasiune pentru bucatarie 1

24.05.2011, 21:36

imi plac mult prajiturile cu gem, am facut si eu vreo 2 retete

mamaieelena 1

25.05.2011, 07:30

si eu fac prajituri cu gem ca sunt acrisoare si bune

adry88 1

25.05.2011, 16:00

buna

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere