Curatam visinele si ciresele de samburi,capsunile de codite si le punem intr-o sita.Punem 3linguri de zahar pudra peste ele si le lasam la scurs.Inainte sa le punem in blat.trecem fructele prin faina sau gris,sa nu se lasa la fundul blatului.
Separam albusurile de galbenusuri si lasam separat pentru bezea 5 albusuri.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat,apoi galbenusurile.Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor,de jos in sus.Punem si esenta si uleiul si amestecam bine.
Pregatim o tava mare termorezistenta,unsa cu grasime si tapetata cu faina in care turnam aluatul.Punem deasupra fructele si dam la cuptorul preincalzit cam 35minute,pana este aproape copt blatul.
Intre timp.batem restul de albusuri cu un praf de sare,adaugam treptat cele 5linguri de zahar.
Scoatem blatul din cuptor dupa 35minute,aproximativ,facem testul cu scobitoarea si vedem daca este aproape copt si punem deasupra bezeaua si mai dam la cuptor cam 10minute,pana bezeaua devine aurie.Scoatem si lasam sa se raceasca.