Sa fie cu ce vreti voi: afine, visine, zmeura... lista ramane deschisa, caise, piersici, nectarine....o minunatie dulce!
Am preparat-o deja de multe ori, asa ca va ramane favorita verii!
Fructele se spala, se scurg, se stropesc cu lamaie si deasupra se pune amidonul, se amesteca usor.
Ouale se mixeaza cu praful de sare cateva secunde, se adauga zaharul si vanilia in ploaie, se mixeaza pana isi tripleaza volumul.
Untul se topeste, se trage vasul deoparte, se adauga iaurtul, se amesteca si se toarna peste compozitia de ou si zahar, se amesteca cateva secunde.
Pentru ca volumul creste foarte mult, se toarna compozitia intr-un vas mai mare, se renunta la mixer si se pune faina si praful de copt, amestecandu-se bine cu un tel pana ce se omogenizeaza bine totul.
Intr-o tava mare ( eu am avut una rotunda) se pune foaie de copt, se adauga jumatate din compozitie, apoi se pune jumatate din cantitatea de fructe bine spalate si scurse de zeama ramasa apoi din nou se pune aluat si deasupra se asaza fructele ramase.
Se coace prajitura 40 de minute sau pana trece testul scobitorii, se scoate se lasa la racit, se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta mare la deliciu!